Svet-Stranek.cz
Kvalitní tvorba webových stránek

Optimalizace webu:Kvalitní tvorba webových stránek

Optimalizace webu

Jestliže tvorba webových stránek je za námi úspěšně dokončena a našestránky již nutně potřebují oživit, otevírá se před námi otázka jistých změn.

Jestliže tvorba webových stránek je za námi úspěšně dokončena a našestránky již nutně potřebují oživit, otevírá se před námi otázka jistých změn. Podlerozpočtu máme dvě možnosti. Buďto kompletní nové webové stránky nebo změnustávajících. Další variantou je také naše stránky upravit pro jiná zařízeníjako jsou mobilní telefony a tablety.

Web zdarma, který si můžete nechat zpracovat na internetu, vám často tuto funkcineumožňuje. Nakonec i v tomto případě budete potřebovat optimalizaci webu projiná zařízení jako zmiňované mobilní telefony a tablety. Jelikož v dnešní doběmobilní telefony a tablety zastřešují čím dál větší procento nástrojů pro prohlíženíwebových stránek. Pokud vaše stránky jsou zaměřeny na poskytování služeb nebose nejedná o e-shop s běžně prodávaným zbožím, optimalizace webu pro mobilnítelefony se opravdu vyplatí. Lidé si zvykají porovnávat ceny mobilním telefonempřímo v kamenných obchodech.

Struktura webu pro mobilní zařízení bývá odlišná. Mobilní zařízení nemají tak velkédispleje, a proto se musí stránky přizpůsobit tomuto zobrazení a hlavněovládání prstem. Uživatelé na mobilních telefonech se nezajímají o přílišdlouhé články, ale jdou po konkrétní informaci, jako je například telefonníčíslo, adresa, otevírací doba nebo dosti vyhledávaná cena. Návrhář stránek byměl počítat také s tím, že kvalita mobilního připojení je chatrná a mobilníverze webových stránek by neměla obsahovat přemrštěné množství grafiky.